Banoffepaj

Det var min tur att bjuda på fredagsfika på jobbt och med påsken som närmade sig med div bakning på gång då så beslöt jag mig för att göra nåt enkelt men ändå uppskattat.
Så lätt att göra botten och koka kolan hemma och förvara i kylen och sen skära bananer och vispa grädden på jobbet innan servering :)
 
Botten:
100 g smält smör
250 g krossad digestivekex
 
Kola:
100 g smör
100 g mörkt socker
1 burk kondenserad mjölk, sötad
 
Dekorering
3 bananer
3 dl vispgrädde
 
Mixa ihop smält smör och digestivekexen och tryck ut i en form med avtagbara kanter, ställ in i kylen ca 20 min.
Smält i en teflonpanna med höga kanter smör och socker till sockret är helt smält. Tillsätt mjölken och koka upp, låt koka 90 sekunder. Ta bort från plattan och rör till det slutat koka, häll över digestivebotten och ställ tillbaka i kylen 1 timme.
 
Vid servering:
Vispa grädde och skär bananer i skivor.
Lägg bananerna på kolan i formen, klicka grädden på bananerna och riv ev lite mörk choklad uppepå
(Jag skippade chokladen denna gång(Botten:
100 g smält smör
250 g krossad digestivekex
 
Kola:
100 g smör
100 g mörkt socker
1 burk kondenserad mjölk, sötad
 
Dekorering
3 bananer
3 dl vispgrädde
 
Mixa ihop smält smör och digestivekexen och tryck ut i en form med avtagbara kanter, ställ in i kylen ca 20 min.
Smält i en teflonpanna med höga kanter smör och socker till sockret är helt smält. Tillsätt mjölken och koka upp, låt koka 90 sekunder. Ta bort från plattan och rör till det slutat koka, häll över digestivebotten och ställ tillbaka i kylen 1 timme.
 
Vid servering:
Vispa grädde och skär bananer i skivor.
Lägg bananerna på kolan i formen och klicka grädden på bananerna och riv ev lite mörk choklad uppepå
(Jag skippade den rivna chokladen)