Geisha maränger

Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger.
 

4 äggvitor
2 dl socker
100 gram Geicha choklad

Sätt ugnen på 100 grader. Smält geishan över vattenbad och ställ åt sidan för att svalna.
Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 8-10 minuter (ca 62-65 grader).
Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Vänd försiktigt ner den smälta geishan i marängsmeten och rör max 2-3 gånger.

Klicka eller spritsa ut 12 maränger (storlek som en clementin ungefär) på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter.

 

Jag lät mina stå kvar i eftervärmen i ugnen med en grytvante mellan luckan och spisen och sen glömde jag dom där över natten och då var dom perfekta enligt mig, dom släppte lätt från bakplåtspappret och var krispiga på ytan och sega i mitten :)  De blev en stor favorit för 3 st av 4 i familjen och de 11 st jag gjorde tog slut på två dagar.