Twix-kakor

Jag fick ett tips av en vän att jag kunde göra Twix-kakor/godisar och hon hade ett recept från Linas matblogg som jag tyckte lät bra.
 
Jag gav mig på det en kväll när jag tyckte att jag hade mycket tid över men när allt bara gick åt skogen så blev det inte så mycket tid kvar.
Den väldigt enkla botten i receptet blev otroligt smulig och blev ingen bra botten men detta upptäckte inte jag förrän efter jag börjat koka kolan så med lite simultankapacitet så fixade jag en ny botten med 50 g extra smör i samtidigt som jag kollade temperaturen och rörde i kolan (och han duscha två barn).
 
Kolan skulle koka 40-50 minuter, efter 1 timme och 10 minuter började det kännas tröstlös men det närmade sig i alla fall de 121 graderna så då tog jag av den från plattan och hällde den över botten nr 2. 
 
Jag lät den kylas ner i svalen innan jag smälte mjölkchokladen och hällde den över kolan. Ett tips jag läste i receptet var att man efter ca 30 minuter i kylen så kunde man ta ut kakan och göra mönster i chokladen med tex en gaffel, jag gjorde detta men det bara flöt ut igen.
Jag provade igen efter ytterligare 30 minuter men samma resultat, efter 1 timme och 45 minuter provade jag igen men det vart fortfarande inte bra, då struntade jag i den och gick och la mig.
 
På morgonen skar jag upp kakan i lagom stora kakor bara för att inse att botten nr 2 också blev väldigt smulig! Allt gick fel som kunde gå fel med denna kaka/godis.
Den smakade väldigt gott men det är tveksamt att jag kommer göra detta igen.