Nutella-semifreddo
Den här räckte perfekt till 6 st vuxna och 7 barn
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en.
Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum.
Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt.
Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundform, med avtagbara kanter på cirka 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål.
Vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, (går bra att värma i micron några sekunder)
Fyll sedan upp formen med denna blandning. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugo minuter innan, så att den hinner tina lite.
