Nutella-semifreddo

Hos ett par kompisar vart vi bjudna på en toppengod efterätt tidigare i höstas och tänkte direkt att denna måste vi ha på nyår!
Sagt och gjort
Jag googlade fram recept på Nutella-semifreddo och det såg inte alls svårt ut och det bästa var att man kunde förbereda den redan dagen innan och ha i frysen :)
Jag valde att dekorera den med Ferrero rocher (De mörka bollarna) och Raffaello (De vita bollarna)
 

Den här räckte perfekt till 6 st vuxna och 7 barn

2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en.

Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum.

Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt.

Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rundform, med avtagbara kanter på cirka 25 cm.

Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål.

Vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, (går bra att värma i micron några sekunder)  

Fyll sedan upp formen med denna blandning. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugo minuter innan, så att den hinner tina lite.