Fyllda flarn
Jag har en lista på min telefon över saker jag vill baka nångång i framtiden och fyllda flarn har länge stått med på den listan för de föregående två gångerna jag provat dom (för många år sen) så har jag inte lyckats rulla dom.
Jag gav mig på det en gång till och tänkte att jag tar bort den från listan om jag inte får till det för då är det inte menat att funka för mig.
Hittade ett recept från amelia som lät enkelt och beprövat och körde på det och jag lyckades tillräckligt för att jag skulle våga mig på att prova det igen
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 msk grädde
Smält smöret och låt det svalna
Rör ner resten av ingredienserna till en slät smet och klicka ut ungefär 1 1/2 tsk stora klickar på en plåt.
Jag gjorde bara 4 st per plåt för det var lagom att hinna med att rulla sen innan dom stelnat.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 5-6 minuter.
Ta ut och vänta 1/2 minut innan du rullardom runt nåt tillräckligt stort eller litet (beroende på hur stort hål man vill ha i mitten) Jag tog glasrören efter vaniljstänger då jag har många såna så flarnen kunde stelna helt runt om dom innan jag var tvungen att ta bort dom.
Till dessa gjorde jag också en smörkräm med jordgubbssmak så pojkarna skulle tycka om dom.
100 g smör
2 dl florsocker
ca 1/2 dl jorgubbspuré (uppkokade jordgubbar med socker som jag mixat med stavmixern och låtit svalna)
Spritsade i smörkrämen från båda sidorna och sen gick dom åt här hemma ;)

