Äppelkaka med rivet äpple i

Tidningen Hembakat är en stor inspiration för mig och så även idag, Hittade ett recept på äppelkaka som jag tyckte såg bra ut och provade.

 

1 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 ägg
1 nypa salt
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1 äpple, skalat och rivet 

Garnering
2–3 äpplen, skurna i skivor
strösocker
kanel
rostade mandelflarn
 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt salt och bakpulvret blandat med vetemjölet. Rör om. Blanda ner smör och de rivna äpplena i smeten.

2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter.

3. Lägg äppelklyftorna i ett snyggt mönster ovanpå smeten. Strö över strösocker, kanel, mandelflarn och eventuellt lite pärlsocker.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
 
Jodå, sagt och gjort men nåt gick snett, bla så är lampan i min ugn paj så när jag testade om den var klar så såg jag inte att stickan var kladdig så när kakan kom ut såg den jättefin ut men efter en stund när jag tittade till den så hade den sjunkigt i mitten och jag såg att den var helt kladdig :(
Dessutom tror jag att jag ska tillsätta lite smak i själva kakan då jag tyckte att det bara var toppingen som smakade.
Gör om och gör rätt.